eKnallen Vetiver, Auroshikha

Vetiver, Auroshikha

Art.nr 5450

Agarbathies - Handgjorda Indiska rökelsepinnar av hög kvalitet.

19 kr
I lager (4 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Vetivert Incense

Vetiver är en bärnstensfärgad olja som utvinns ur rottrådarna på ett gräs, Chrysopogon zizanioides. Det är en klassisk doft som har använts sedan antiken. Man kan i Vetiver känna doftnoter av kåda, lite fuktig jord och rökt trä, med en söt och exotisk botten. Doften anses vara jordande, stabiliserande och lungnande.

Varje förpackning innehåller 10 g rökelse, dvs ungefär 14 pinnar.

Rökelsen är gjord av en pasta som består av pulver av torkade blommakronblad, doftande örter och trä, kryddor, hartser, lite kol för att brinna och naturliga eteriska oljor. Alla dessa ingredienser blandas med vatten för att bilda en pasta. Pastan rullas sedan för hand runt bambupinnar och lämnas för att torka. Efter torkning valsas, trimmas och parfymeras pinnarna. I fallet med "Masala" -sorter som sandelträ och frankincense blandas parfymer och eteriska oljor i själva pastan och ingen ytterligare parfymering behövs.

Stor omsorg ägnas åt att välja de bästa och renaste ingredienserna för att säkerställa en mycket hög kvalitet på produkter som helt överensstämmer med IFRA (International Fragrance Association, Genève, Schweiz) och som är helt giftfria.

 

Tipsa