• 2 års garanti

  • Fri frakt över 600 kr

  • Delbetala via Klarna

Sök

Runor - Informationssida

runor på trä

Runornas historia: Det runsystem som finns idag daterar sig från det andra eller tredje århundradet f Kr. Då kom skandinaver i kontakt med Medelhavets etruskiska alfabetssystem genom köpmän. De uråldriga skandinaviska symbolerna kopplades till bokstäver, även om magin och spådomsaspekten alltid var viktigast.

Det finns en rad olika runsystem. Den fornnordiska runuppsättningen (den äldre futharken) hade som mest 24 runor, men detta minskade senare till 16.

Beskrivning: Till skillnad från andra divinationsformer som exempelvis Tarot, är runorna i sig en källa till magisk kraft. Detta kan förklara varför många siare i vikingavärlden även mässade ramsor, utförde besvärjelser och färdades astralt, eftersom runorna innehöll nyckeln till alla dessa förmågor. Man tenderade dock att använda sig av runorna oftare för divination.

Runsymbolerna är än idag ett viktigt verktyg inom modern magi. I likhet med de mer komplexa egyptiska hieroglyferna frigjordes kraften hos varje symbol som man höll i, mässade eller använde magiskt och blev därmed något mer än bara en symbol. Alla häxor, inte bara de som kommer från Skandinavien, bör ha en egen uppsättning med runor som direktskyddande amuletter som kan kraftladdas för att fungera som talismaner och underlätta astrala resor. Det finns även de besläktade och mer hemtrevliga magiska stenarna.


 

Se mer Runor eller boken som texten är hämtad ur: Avancerad Magi av Cassandra Eason