Att använda parfymolja:

Oljebrännare har två delar. En undre del där du placerar ett värme-ljus, och en övre skål där du häller i lite vatten. Om du droppar några droppar doftolja i vattnet i skålen kommer doften att spridas då vattnet värms av värmeljuset.

Potpourrier består av torkade blommor och andra växtdelar. Du kan göra ett eget potpourri av blommor och andra växtdelar som du torkar, eller också har du redan ett potpourri som inte doftar längre. Droppa några droppar doftolja på potpourriet och rör om så doftar det gott igen.

Strykning Använder du sprayflaska eller ångstrykjärn med vatten då du stryker kan du ge vattnet doft genom att droppa några droppar doftolja i det. Kom ihåg att skaka flaskan ordentligt före användning.

Att använda rökelse:

Rökelsepinnar fästes i en rökelsehållare och antändes sedan.

Rökelsekoner och rökelseblandningar eldas i rökelsekärl. Här används rökelsesand för att isolera mot botten om kärlet inte har ett nät och rökelsekol för de typer av rökelse som inte brinner av sig själva.

Salvia och andra örter antänds i ett kärl eller om det är en bunt håller du den i handen. Eventuella lågor släcks efter 10-15 sekunder och röken blåses eller så förs kärlet dit du vill ha röken.