Agat Geod - Agate Geode (300-399 g)

Art.nr 6312

Geoder i skiftande färger och former

229 kr
I lager (3 st)   Leveranstid: 2-4 dagar

Kristalltyp: Geoder är ihåliga stenar som bildas när mineraler kristalliseras i sprickor eller hålrum i berggrunden. En av de vanligaste mineralerna som förekommer i geoder är agat. Agatgeoder kan ha en rund, oval eller oregelbunden form och kan vara från några centimeter till flera meter i diameter. De har ofta ett lager av kristaller som glittrar i ljuset på insidan av skalet, som kan vara tjockt eller tunt beroende på hur länge geoden har vuxit. Geoder kallas för åskägg när de innehåller agat (namnet kommer från Amerikas indianer).

Färg: Grå, brun eller svart med färgade kristaller inuti.

Kristalltraditioner: Enligt legenden var det magiska fåglar som lade åskägg, som exempelvis de nordamerikanska indianernas åskfågel vars blixtrande ögon och enorma vingar skapade regn och stormar. De kallades också för drakskatter i Östeuropa, eftersom de blottade gnistrande kristaller när man klöv dem.

Healingegenskaper: Ett par matchande geoder eller en geod med två identiska halvor anses vara en fruktbarhetssymbol; dessutom representerar geoden människans hjärna och hjälper därmed mot migrän och alla funktionsproblem eller skador på hjärna, skalle, huvud och hals.

Vardagsbruk: Geoder på jobbet eller i hemmet absorberar ilska, förtrytelse, påtryckningar och oro och ersätter dem med mildhet, vänlighet och omtänksamma ord och handlingar.

Andliga egenskaper: En mycket magisk sten som om man håller upp den i skenet av levande ljus, skänker vackra visioner även till personer som är helt oerfarna i psykiskt utforskande.

Speciella egenskaper: Placera en geod i trädgården eller på balkongen och åt ut och tälta för att se nattvarelser, särskilt sådana som normalt är alltför skygga för att vissa sig.

Säljes styckvis. 
Tänk på att stenar är en naturprodukt och kan se olika ut. Alla stenar säljs i befintligt skick och har ett personligt utseende.

Tipsa