eKnallen Arons Stav

Arons Stav

Art.nr 5930

Detta är en otrolig och angelägen bok. Författaren Sture Johansson tar oss med på en resa i historien som är så hisnande och spännande att man sitter andtruten och har svårt att släppa boken ifrån sig.

279 kr
I lager (3 st)   Leveranstid: 2-4 dagar

Arons Stav söker djupare in i de många obesvarade frågor som omger Moseboken. Vad för en man var Mose? Den religiösa bilden vi har av Mirjam, Aron och Mose, Guds utvalde Profet, har i stort sett aldrig blivit ifrågasattm lika litet som Bibeln i sin helhet. Att acceptera den som Guds ord, punkt och slut, utesluter människans rätt att ifrågasätta en skrift som styr såväl det judiska som alla de kristna religionsbegreppen.

Sture Johansson, med sin unika kapacitet att gå inåt till de arkiv där allt är skrivet, ger oss i Arons Stav en djupare och betydligt mänskligare bild av Aron och Mose och den tid de verkade i. Hur gör Sture Johansson det? Han är varken teolog eller historiker. I sin föregående bok, Tsaron, som leder fram till Arons Stav förklarar han det.

Människans inkarnationer kan man likna vid årsringarna på ett träd och varje inkarnation ligger där under det yttre jagmedvetna skalet. Allt efter hans som vi växer i medvetande lär vi oss att gå in i livsträdet. Aktivera dessa avtryck och bli våra tidigare existenser. Förfluten tid existerar inte. Det finns bara ett svindlande ögonblick och det är Nuet. Vad som än hände då händer nu.

Sture Johansson är en resenär som obunden av rum och tid för oss in bakom den bark som utgör ytan av vårt livsträd och plockar upp kunskapen från den plats och den tid vi kallar då. När han återvänder lever han en stund i båda världar. Från där han kom lämnar han sin gåva till oss.

Författare: Sture Johansson
Förlag: Sturid
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 1996
Antal sidor: 410
ISBN:  9789197255318

Tipsa