Blå Salvia, stor bunt

Art.nr 5544

Blå Salvia, Salvia Azurea, för rening

170 kr
I lager (2 st)   Leveranstid: 1-3 dagar

Salvia Azurea, även känd som blå salvia, är välkänd och allmänt använd av ursprungsbefolkningar i Centralamerika, särskilt inom shamanismen. Den är en del av reningsceremonier där dess heliga rök släpps ut. Den stimulerar vinsten av visioner och driver ut negativ energi. Vetenskaplig forskning har visat att röken även är bakteriedödande.

Blå salvia är en reningsmetod som också förändrar ditt medvetandetillstånd. Den är gjord av växten Artemisia tridentata, som växer vid Mexikos och Kaliforniens kust.

Blå salvia särskiljs från vit salvia genom lukten som frigörs när man bränner den. Salvia har en skarp, mycket stickande lukt och kan beskrivas som kryddig. Inte alla upplever denna lukt som trevlig. Den är därför en mer funktionell än en behaglig hemdoft. Till skillnad från vit salvia liknar lukten av blå salvia lavendel.

Blå salvia är också känd som Mormorssalvia. När bladen är torra kan de brännas. När salvian ryker kan du vifta med en fjäder och sprida den heliga röken över föremål, människor och i alla hörn av ett rum.

Bunten är c:a 22,5 cm lång

Tipsa