Mineralienfachhandel Blåkvarts - Blue Quartz

Blåkvarts - Blue Quartz

Art.nr 4120

Stora, vackra exemplar på mellan 25-30 gram från Brasilien. En sten som får oss att sträva efter perfektion i allt vi gör.

29 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 2-4 dagar

Kristallnamn: Blå kvarts eller sibirisk blå kvarts.

Kristalltyp: Kvarts, naturlig; ofta med stänk eller ådror av järnoxid. Även blåfärgad klar bergkristall. Sibirisk kristall odlas i laboratorium. Oren kobolt läggs till under processen.

Färg: I naturlig kvarts orsakas det blå av små infällningar av rutil, turmalin eller zoisit som reflekterar blått ljus till ögat. Färgad bergkristall är klarblå och den sibiriska laboratoriekvartsen har en otrolig djup, klar och strålande blå färg.

Kristalltraditioner: Eftersom den naturliga blå kvartsen oftast inte har ädelstenskvalitet utgör de färgade eller laboratorieframtagna stenarna mer perfekta exemplar. Naturens orörda gåvor är att föredra vid helande arbete och de tillverkade, mer ädelstenslika stenarna passar bättre till smycken. Den naturliga blå kvartsen är madonnans sten.

Healingegenskaper: Blå kvarts, särskilt den naturliga, stärker immunförsvaret och sköldkörteln och hjälper kroppen att ta upp B-vitaminer, zink, järn och jod; är också bra vid bihåleinflammation, värmeslag och solbränna; ökar kraften i healing med hjälp av rösten eller andra ljud.

Vardagsbruk: Blå kvarts får oss att sträva efter perfektion i allt vi gör, i hemmet eller personligen. Det må gälla familjeliv, att göra karriär eller att odla grönsaker i trädgården.

Andliga egenskaper: Förstärker effekten då du ber en bön, mässar ett mantra eller en helig sång eller lyssnar till andlig musik.

Speciella egenskaper: En sten för alla sångare, musiker och musikälskare, för allt från modern rock till opera.

Säljes styckvis. 
Tänk på att stenar är en naturprodukt och kan se olika ut. Alla stenar säljs i befintligt skick och har ett personligt utseende.

Tipsa