New Page Duktighetsfällan

Duktighetsfällan

Art.nr 5897

En överlevnadshandbok för prestationsprinsessor och en och annan prins.

99 kr
I lager (5 st)   Leveranstid: 2-4 dagar

Allt fler människor - framför allt unga kvinnor - drabbas av stress och utbrändhet. 70 procent av dem som söker hjälp på stressmottagningen i Stockholm är kvinnor i trettiofem- fyrtiofemårsåldern och många har bara hunnit arbeta i åtta-tio år. Ändå har de tydliga symptom på utbrändhet, som sömnsvårigheter, trötthet, magproblem, ständiga infektioner och depression.

De har hamnat i duktighetsfällan, eftersom de oftast har enorma krav på sig själva och orimliga förväntningar på vad de ska prestera.

Den här boken vill beskriva de psykologiska krafter och samhällsmekanismer som gör att många unga kvinnor och en och annan man drabbas. Men den vill också visa på vägar ut ur fällan och hur det går att hitta en balans mellan egna krav och andras förväntnignar

"Den är seriös och lättillgänglig, och förmedlar perspektiv som förhoppningsvis även den som upplever sig sitta fast i ekorrhjulet kan ta till". - Västerviks-tidningen.

"Författarna kommed med en lång rad tips och idéer på hur man ska undvika allt för mycket stress. Den ger tankar och möjlighet till eftertanke". - Jönköpings-Nytt.

Aleksander Perski är en av Sveriges främsta stressforskare vid Stressforskningsinstitutet, Stockholms Universitet, och chef för Stressmottagningen som samarbetar med forskare på Karolinska Institutet i Stockholm. Joanna Rose är vetenskapsjournalist och arbetar på tidningen "Forskning & Framsteg".

Författare: Joanna Rose & Aleksander Perski
Förlag: Prisma Bokförlag
Bandtyp: Pocket
Språk: Svenska
Utgiven: 2008
Antal sidor: 256
ISBN: 9789172321519

Tipsa