New Page Familjer varar för alltid

Familjer varar för alltid

Art.nr 3783

Jag tror inte att döden innebär slutet. Familjer varar för evigt. -Cassandra Eason.

89 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 2-4 dagar

Familjen kan mänskligt sett vara vår största styrka i bekymmersamma tider och den kan göra det möjligt för oss att överbrygga hinder som tid, rum och dödlighet när våra nära och kära behöver oss. Vi kan inte förstå dödens mysterium förrän vi själva står inför det, men för många människor lever de döda vidare, inte enbart i minnet. De har sett, hört, känt en doft av parfym och tröstats av personer som redan gått vidare och som i likhet med släktingar som bor utomlands måste kommunicera på avstånd, men deras kärlek är inte mindre för det.

Att förlora en person man älskar är den största smärtan en människa kan drabbas av. Men döden betyder inte slutet eller att våra nära och kära förvandlas till skrämmande spöken. De är fortfarande våra mammor, pappor och barn. Spöken och gengångare passar inte ihop med de kärleksfulla band och budskap som kommer från våra döda. Olika berättelser tyder på att livet efter döden inte skiljer sig särskilt mycket från livet på jorden, det innehåller just det tjat och gnat och lock och pock som döljer våra verkliga känslor i jordelivet. Men det är just dessa jordnära berättelser som är så trösterika eftersom döden verkar så slutgiltig, men ändå erbjuder kärleken och vardagsbestyren för våra avlidna släktingar ett hopp om att även livet och kärleken och skrattet kan leva vidare.

Detta är i all enkelhet huvudtemat i denna bok, en mycket spännande tanke om att döden inte kan ödelägga själva essensen av en person. Det här är alltså en ljus bok och den innehåller inte alls några kusligheter. Åtskilliga av de upplevelser som återges i boken har hämtats från arkivet hos Alister Hardys forskningscentrum för religiösa och andliga upplevelser i Oxford. Men den absoluta merparten av berättelserna i boken har kommit helt spontant från personer som hejdat mig på gatan, i storvaruhuset, på lekplatsen och i lekgruppen.

Hur skulle en mor kunna upphöra att älska ett barn hon fött, om än barnet endast levde en sekund? Hur skulle ett par som delat ett helt liv av glädje och sorg kunna upphöra att anförtro sig åt varandra? Jag tror inte att döden innebär slutet. Familjer varar för evigt.

Häftad 
Språk: Svenska
Antal sidor: 128
Utg.datum: 2002-09-01
Förlag:  Bokförlaget New Page
Översättare: Natassja Heimbrand
Originaltitel:  Familys are forever
Dimensioner: 176 x 128 x 14 mm
ISBN: 9789189120310

Tipsa