• 2 års garanti

  • Fri frakt över 600 kr

  • Delbetala via Klarna

Sök

Feng Shui - Informationssida

Feng Shui diagram

Feng Shui är en gammal kinesisk konst som handlar om att skapa harmoni och balans i hemmet och livet.

- Rensa ut röran. En av de viktigaste principerna i Feng Shui är att ha ett rent och organiserat hem som låter energin flöda fritt. Röran blockerar energin och skapar stagnation, stress och negativitet. Gå igenom dina saker och rensa ut det du inte behöver, använder eller älskar. Donera, sälja eller slänga det som bara tar upp plats och skapar oreda.

- Ordna möblerna efter bagua-kartan. Bagua är en åttasidig figur som representerar de olika områdena i ditt liv, som karriär, relationer, hälsa, rikedom och så vidare. Varje område har en motsvarande riktning, färg, element och form. Du kan använda en bagua-karta för att se vilket område av ditt hem som hör till vilket livsområde, och sedan placera möbler, färger, konst och föremål som stödjer den energin. Till exempel kan du placera en fontän, en spegel eller en blå färg i norr för att stärka din karriär, eller ett par ljus, ett hjärta eller en rosa färg i sydväst för att främja din kärlek.

- Balansera de fem elementen. De fem elementen i Feng Shui är trä, eld, jord, metall och vatten. De symboliserar olika aspekter av naturen och livet, och de påverkar varandra på olika sätt. För att skapa harmoni i ditt hem bör du ha en balans mellan de fem elementen i varje rum. Du kan göra det genom att använda färger, former, material och föremål som representerar varje element. Till exempel kan du ha gröna växter, träramar eller rektangulära former för träelementet, röda kuddar, ljus eller triangulära former för eldelementet, gula mattor, keramik eller kvadratiska former för jordelementet, silverbestick, metallskålar eller runda former för metallelementet, och blå gardiner, akvarium eller vågiga former för vattenelementet.

- Använd speglar klokt. Speglar är kraftfulla verktyg i Feng Shui eftersom de kan reflektera och multiplicera energin i ett rum. De kan också skapa illusioner av mer utrymme och ljus. Men du måste vara försiktig med var du placerar dem och vad de reflekterar. Du vill inte ha en spegel som reflekterar något negativt, som en soptunna, en toalett eller en dörr. Du vill heller inte ha en spegel som reflekterar din säng eller din matplats, eftersom det kan störa din sömn eller din matsmältning. Placera speglarna så att de reflekterar något positivt, som ett vackert landskap, ett konstverk eller ett fönster.

- Låt ljuset komma in. Ljus är en av de viktigaste källorna till energi i Feng Shui. Det ger liv, glädje och klarhet till ditt hem. Försök att få så mycket naturligt ljus som möjligt genom att öppna gardinerna, rengöra fönstren och ta bort hinder som blockerar ljuset. Om du har mörka hörn eller områden som saknar naturligt ljus kan du använda konstgjort ljus för att lysa upp dem. Använd olika typer av lampor för att skapa olika stämningar och effekter. Undvik att använda för starkt eller för svagt ljus som kan skapa spänning eller depression.


 

Se fler Feng Shui produkter
eller boken: Stora boken om Feng Shui