- 90%
New Page Imago Kärlekens terapi

Imago Kärlekens terapi

Item No 4072

Genom Imagoterapi lär man sig tänka: ”Jag älskar dig, och därför behöver jag dig” istället för ”jag behöver dig, därför älskar jag dig”.

24 kr
Ordinary 239 kr , you save 215 kr, (90%)
In stock (9 pcs)   Delivery time: 2-4 dagar

Genom Imagoterapi lär man sig tänka: ”Jag älskar dig, och därför behöver jag dig” istället för ”jag behöver dig, därför älskar jag dig”.

I vår barndoms möte med vuxenvärlden skapar vi tidigt vår egen bild av vad kärlek är, och vilken strategi som är nödvändig för att uppnå den. Som vuxna söker vi ofta efter en partner som kan tillgodose våra otillfredsställda behov från barndomen, men paradoxalt nog attraheras vi gärna av en person som har just de otillräckligheter som vi känner igen. Trots den smärtsamma repetitionen finns i djupet av vårt medvetande en önskan att återskapa uppväxtens villkor - för att sedan rätta till dem och läka såren. Imagoterapin erbjuder ett effektivt verktyg för detta. Samtal i trygghet och öppenhet, där självkännedom och tolerans inför varandras behov råder, leder oss in i den helandeprocess som äntligen kan göra oss fria. Boken är lämplig för psykologer, terapeuter och alla som intresserar sig för psykologi och personlig utveckling. Första kapitlet av Harville Hendrix och Helen LaKelly Hunt.

Imagoterapi (Imago relationsterapi) bygger på teorierna från psykologerna Harville Hendrix och Helen LaKelly Hunt och den kliniska fakulteten vid Institutet för Imago relationsterapi i USA. Imagoterapi handlar inte bara om att reparera förhållandet utan också om att hela de sår som bägge parter bär på och som är den grundläggande orsaken till parets konflikter. I förhållandet till partnern blir vi påminda om hur vi förr upplevde anknytningen till våra föräldrar. Vi förälskar oss omedvetet i människor som äger de karaktärsdrag och egenskaper som vi själva har undertryckt. Just därför är förhållandet den perfekta instansen för att bli hel och växa.

Boken går igenom alla aspekterna av ett förhållande – från förälskelse och maktkamp via otrohet, utgångar, förlåtelse och förmågan att ge och ta emot kärlek. Imago – kärlekens terapi, är baserad på en djup tro på förhållandet, skilsmässostatistiken till trots, och en tro på att förhållandet utgör den bästa plattformen för läkning och växt. Vi säger inte att det är lätt. Men vi menar att det är värt arbetet.

Inbunden    
Språk: Svenska
Antal sidor: 250
Utgiven: 2007-08-01
Förlag: Vattumannen förlag
Dimensioner: 222 x 156 x 23 mm
ISBN: 9789187512568

Tip about this product