Lotusblomma för värmeljus, gul

Art.nr 1205

De vackra ljuslyktorna i form av lotusblommor ger ett vackert stämningsfullt sken. Samspelet mellan ljus och färg blir fint e

109 kr
I lager (10 st)   Leveranstid: 2-4 dagar
De vackra ljuslyktorna i form av lotusblommor ger ett vackert stämningsfullt sken. Samspelet mellan ljus och färg blir fint eftersom skalet är genomskinligt. Lyktorna är tillverkade av ostronets yttre skal. De stora är 14 cm i diameter och 6 cm höga.
Lotusblomman ses inom buddhismen som helig då den symboliserar människans upplysning ur mörkret. Inom växtvärlden tillhör den näckrosväxterna som finns och växer i den vattninga dyn men den reser sig vackert och med en impinerande sträckning mot himlen. Det liknas vid människans väg från mörker till upplysning och utveckling
De olika färgerna på lotusblomman symboliserar de olika buddhornas kroppar, se den åttafaldiga vägen. Lotusblomman har samma liknelse och funktion som Tara inom buddhism.
I det gamla Egypten var den blå lotusen den perfekta blomman. Den blå lotusen har en underbar doft som invånarna i forntida Egypten ansåg var Ra´s svett, den gudomliga essensen.
De forntida Egypterna använde den också blå lotusen som symbol för livets riktiga ursprung. Nilen och dess biflöden användes som symbol för det sanna livets ursprung. Den blå lotusens form kan liknas vid Nilens och dess bifloder vid beskådning från ovan.
Tipsa