Mystical Lenormand

Art.nr 3939

Mystical Lenormand tar upp samma teman som de klassiska Lenormand korten, men i en helt ny och unik skapelse.

159 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 2-4 dagar

Mlle Lenormand (1772-1843) blev känd som en framstående korttolkare i Frankrike under början av 1800-talet. Hon gjorde ett djupt intryck på sina många anhängare och firades av många kända personligheter.

"Mystical Lenormand" tar upp samma teman som de klassiska Lenormand korten, men i en helt ny och unik skapelse. Med den krävande äggtempera tekniken har den schweiziska konstnären Urban Trösch målat på små träbitar med en bas av krita. Detta är en gammal teknik, som även användes av de medeltida mästarna.

Med Mystical Lenormand av Regula Fiechter och Urban Trösch tillkom ny energi i korttolkningens värld. Folk som älskar djur kommer att älska denna lek, varje kort ser till att de reserveras sin rättmätiga plats.

Antal kort: 36
Storlek: 56 x 89 mm
Instruktionshäfte: engelska
Ingen text på korten

- Recension -
"Mystical Lenormand" lek av Fiechter/Trösch:
Den högkvalitativa tyska tarot och orakelkortutgivaren Koenigsfurt Urania har producerat denna inspirerade orakellek, designad av mediet, Regula Elizabeth Fiechter med målningar av konstnären , Urban Trösch. Båda är erfarna orakelkortspecialister. Fiechter skapade till exempel ”Mystical Kipper” och även där stod Trösch för kompetent konsthantverk.

Dessa kort om 36 bilder har sitt ursprung i spådomskort som först tillverkades omkring 1799 och användes av den berömda Parisiska kortläsaren, Marie Anne Adelaide Lenormand. Hon läste spådomar för kejsarinnan Josephine, tsar Alexander, Robespierre och Marat och numera är kort baserade på hennes lek mycket populära. ”Mystical Lenormand”-kort har en antik fransk touch, de är snygga, meningsfulla och väl genomtänkta.

Allmän divinatorisk vägledning ges i instruktionshäftet, men korten är baserade på läsarens förmåga att definiera positionerna i förhållande till den sökande. Illustrationerna av omgivningarna runt bilderna är användbara i detta avseende. De hjälper till med idéer och insikter under läsningen.
”Mystical Lenormand” är en lek som alla korttolkare bör finna spännande och upplysande, inte bara på kort sikt, utan som en lek med stort djup och förståelse som läsaren aldrig kommer att tröttna på att använda.

Recension av orakel- och tarotkritikern, Wendy Stokes.

Tipsa