- 34%
New Page Självkänsla - kvinnlig, manlig - mänsklig

Självkänsla - kvinnlig, manlig - mänsklig

Art.nr 5139

“Självkänslan finns inom varje människa och söker en plats att få fäste i och växa ur."

79 kr
Ordinarie 119 kr , du sparar 40 kr, (34%)
I lager (2 st)   Leveranstid: 2-4 dagar

Av Gunnila Masreliez-Steen & Maria Modig.

En del människor ger den utrymme, andra låter den ens inte gro.
Att känna att jag är någon, att det jag gör och tänker bottnar i den jag är - det är att ha självkänsla.
Att veta vem jag är och ta ansvar för mitt handlande utan att ensidigt styras av omgivningens gillande eller ogillande - det är att ha självkänsla.
Att göra det som känns riktigt utan att kasta ängsliga sidoblickar på omgivningens förväntningar inför det jag gör - det är att ha självkänsla.
Att ha självkänsla är att bottna ända in i sitt innersta, att känna en inre trygghet. En människa med självkänsla är ledsen eller glad, orolig eller harmonisk, men hon vet vem hon är, hon vet vad hon vill. Och hon arbetar med att öka sin självkänsla. Hon behöver inte bevisa sin säkerhet. Den finns där och den är självklar. Självkänslan gör henne trygg, så trygg att hon kan släppa det skydd av yttre säkerhet som annars kontrollerar så många människor.
Den självkänsla vi bär på är inte den yttre självsäkerheten, den som sitter i kläderna och i de ting vi omger oss med. Den självkänslan ser annorlunda ut.

“Självkänslan finns inom varje människa och söker en plats att få fäste i och växa ur.”

Med detta som utgångspunkt beskriver författarna till den här boken hur var och en kan gå tillväga för att bygga upp sin självkänsla.
Självkänsla, dvs. att veta vem jag är, att det jag gör och tänker bottnar i mig själv, är svårt att uppnå i ett samhälle som är vårt. Värderingar och livssätt förändras i snabb takt. Förebilder i form av sekelgamla könsroller är inte längre användbara.
Det positiva budskapet i denna bok är att både män och kvinnor idag har unika möjligheter att forma sina roller och därmed att hitta sin självkänsla och en inre trygghet.

    Inbunden    
    Språk: Svenska
    Antal sidor: 122
    Utgivningsår: 2002
    Förlag: Natur och Kultur
    Dimensioner: 210 x 130 x 9 mm
    ISBN: 9789127018518

Tipsa