eKnallen Ufo-mysteriet

Ufo-mysteriet

Art.nr 5917

Från flygande tefat till cirklar i sädesfälten.

229 kr
I lager (5 st)   Leveranstid: 2-4 dagar

I "UFO-mysteriet" berättar Clas Svahn om några av de intressantaste UFO-rappoterna under 1900-talet. Här får vi möta vanliga människor med ovanliga upplevelser. Östen Engström som 1922 var med om en säregen närkontakt på en grusväg i Västmanland: Sven Karlsson som jagade den mystiske "spökflygaren" på 1930-talet; Karl-Gösta Bartoll som på uppdrag av försvarsstaben sökte efter kraschade cigarrföremål 1946; Nils Frost som 1952 tog Sveriges bästa UFO-bild; Karin Lagerstrand som fick sin tröja genombröd efter en närobservation i Bispberg 1987; familjen Lundström i Håknäs som hösten 1991 såg en jättecigarr segla fram över huset och många, många fler. Dessutom ger boken den hittills mest omfattande beskrninven av cirkelfenomenet. Clas Svahn har kartlagt detta världsomfattande fenomen med tonvikt på Sverige och Skandinavien. Han har mött och intervjuat såväl nattliga cirkelmakare som personer som tolkar fenomenet som ett budskap från en högre existens.

Clas Svahn är född 1958 och verksam som journalist på Dagens Nyheter. Sedan 1991 är han ordförande i Riksorganisationen UFO-Sverige med 2000 medlemmar. Han har gjort sig känd som en kritisk granskare av UFO-rapporter och har tidigare givit ut två böcker.

Tidigare böcker av Clas Svahn:

Om "Domstensfallet - en svensk närkontakt 1958":

"En eloge till de båda författarna, också för att ger ett rejält vittnesbörd om att vi UFO-intresserade inte bara tror och tror". - Roland Adlerberth för "Bibliotekstjänsts sambindning".

"Något av det bästa som utgivits i ämnet ufologi". - Bertil Schalén i "Borderline".

Om "Mötet i gläntan - Sveriges mest känds närkontakt med UFO":

"Svahns gransning är ett imponerande exempel på seriös UFO-forskning". - Duff Deutgen i "Norrländska Socialdemokraten".

"Mötet i gläntan är en fyllig och fascinerande studie i den mystik, det möte mellan en känd verklighet och en okänd som många säger sig ha upplevt". - Larsolof Carlsson i "Helsingborgs Dagblad".

"Den kritiska granskningen har gjort att boken är både seriös och intressant" - Siwert Petersson i "Jönköpings-Posten".

"Boken kan på det hela taget sägas vara en förebild när det gäller UFO-litteratur". - Ola Henningsen i danska "UFO-Nyt".

"Clas Svahns bok är det hittills första försöker i landet att tränga in i ett fenomen som verkar sysselsätta allt fler människor". - Åke Edwardson i tidningen "Journalisten".

"Jag vill påstå att att denna bok vad gäller kända UFO-fall i Sverige är den bästa och mest sakliga jag läst". - Tony Karlsson i "Utan Gräns".

"Spännande och läsvärd".- Esse Jansson i "Norrtelje Tidning".

"Svahn har jobbat cirka nio år med materialet och han har vänt på varje sten han kommit åt. Boken är inte bara välskriven, den är bitvis riktigt spännande". - Rolf Ejvegård för "Bibliotekstjänst sambindning".

Författare: Clas Svahn
Förlag: Parthenon Förlag
Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 1998
Antal sidor: 304
ISBN: 9789185044023

Tipsa