Mönstrad Värmeljushållare (Blå, Shri Yantra)

Art.nr 5595

Värmeljushållare Shri Yantra ca 6 cm hög.

119 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 2-4 dagar

En stark skyddssymbol som skänker inre rikedom och frid.

Shri Yantra, kallad "yantras drottning" (rajayantra) är symbolen för den stora gudomliga moderprincipen, källan till all energi, kraft och kreativitet. Vediska traditioner, särskilt Shri Vidya-skolan i tantra, betraktar designen som representationen av universum såväl som gudinnans kropp relaterad till den feminina principen om shakti eller energi. Varje linje, triangel och lotusblomma symboliserar en specifik typ av shakti.

Det yttre torget representerar jordelementet. I den vediska heliga geometrin motsvarar torget jorden. Det yttre torget representerar vardagliga känslor, som ilska, rädsla och världsliga önskningar. Yogierna mediterar på det yttre torget för att besegra dessa störande energier. T-formstrukturerna på torget anses vara portarna till de fyra riktningarna och ingångspunkterna för yantrat.

Shri Yantras 9 bestående trianglar varierar i storlek och form och skär varandra för att bilda 43 mindre trianglar, organiserade i 5 koncentriska nivåer. Tillsammans representerar de kosmos helhet och uttrycker Advaita eller icke-dualitet. I mitten representerar kraftpunkten (bindu) det kosmiska centrumet. Trianglarna begränsas av två koncentriska cirklar bestående av 8 och 16 kronblad, som representerar skapelsens lotus och reproduktiv vital kraft. Hela konfigurationen är inramad av de streckade linjerna på en jordkvadrat, som representerar ett tempel med fyra dörrar öppna mot universums regioner.

Värmeljushållaren är i glas och består av fyra sidor med symbolen för Shri Yantra.

Levereras i en fin presentförpackning utan värmeljus.

 

Tipsa