Bergkristall - Rock Crystal (2-3 cm)

Art.nr 2150

Bergkristall är planetens kraftfullaste förstärkare av healing och kan påverka de flesta former av energi.

22 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 2-4 dagar

Kristallnamn; Kristallkvarts eller bergkristall.

Kristalltyp: Silikondioxid, kristallinkvarts, jordens vanligaste mineral. Det är ren kvarts i sin klara form. Dess naturliga form är sexsidig eller fasetterad.

Färg: Klar, glänsande, gnistrar i solen.

Kristalltraditioner: Enligt forntida grekisk myt tappade Herkules sanningens kristall från gudaberget Olympen och den splittrades till de miljoner bitar av bergkristall som vi kan finna idag. Därför kan en person som använder bergkristall aldrig ljuga (se avsnittet om kristallkulor på sidan00). Bergkristallen troddes av aboriginerna vara den levande skapande anden och kallades för fruset ljus. I Orienten ses kristallkvarts som drakens väsen, ren koncentrerad ch´i (livskraft). Kelterna kokade nio bergkristaller som hittats i en flod och drack sedan vattnet under nio dagar för att återställa och behålla sin hälsa och energi.

Healingegenskaper: Om du bara ska ha en enda kristall för helande så måste det bergkristall. Denna kristall absorberar energi från solljuset och livskraften från alla blommor, träd och plantor, den drar till sig ljus från änglar, gudar, gudinnor och från kosmos. Den lagrar denna energi som koncentreras och kan frigöras vid helande. Bergkristall ger ren vitalitet om små stycken läggs i badvattnet, eller om du dricker bergkristallvatten (vatten som bergkristall legat i från första solstrålen till middagstid) eller stänker det på pulspunkter.

Vardagsbruk: Ett fat med små klara bergkristaller på din arbetsplats eller hemma håller energin frisk och människor optimistiska. Det förvandlar också all negativitet till positiva tankar och all stagnation till kreativa lösningar.

Andliga egenskaper: Håll i en liten, rund, klar bergkristall när du ber, särskilt om du behöver healing eller vill sända telepatiska meddelanden till dina kära.

Speciella egenskaper: Bergkristall är bra om du vill börja på nytt; skriv ner din avsikt på vitt papper och lägg små bergkristallstycken medsols runt om i en obruten ring. Tänd ett vitt ljus eller ett bivaxljus så att skenet faller på kristallerna och låt ljuset brinna ner. Vira ditt papper runt en av kristallerna och bär den som en påminnelse om din nystart.

Affirmation/kraftladdning: Varje dag är en ny början.

Säljes styckvis. 
Tänk på att stenar är en naturprodukt och kan se olika ut. Alla stenar säljs i befintligt skick och har ett personligt utseende.

Tipsa