Citrin - Citrine

Art.nr 2160

Det är en positiv sten som kan stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara.

39 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 2-4 dagar

Kristallnamn: Citrin eller solsten.

Kristalltyp: Kvarts.

Färg: Gul, från blekgul till gyllengul, honungsfärgad eller mörkt orange med gnistrande inklusioner.

Kristalltraditioner: Kallas för solstenen. Citrinen sägs innehålla rent solljus och kan inte absorbera negativitet. Ett annat namn är köpmannens sten, på grund av dess förmåga att dra till sig affärer. I Skandinavien och Europa förvarades en citrin traditionellt bland bokföringsböcker och i penningpungen med dagens förtjänst.

Healingegenskaper: Hjälper bukspottkörteln att fungera effektivt, även lever, mjälte gallblåsa och matsmältningssystem; lindrar ryggsmärtor, hudproblem och allergier. Även effektiv mot depressionssjukdomar eller fobier.

Vardagsbruk: En sten som för med sig lycka till familjesammankomster och -utflykter, motverkar tonårsolycklighet och raseriutbrott av barn i trotsåldern och alla som känner sig fjärmade från familjelivet. 

Andliga egenskaper: Använd denna sten för kreativ visualisering och för ett efterlängtat föremål eller behov från dina tankar in i vardagslivet, genom att hålla citrinen i din krafthand (den du skriver med) samtidigt som du föreställer dig hur det önskade resultatet kommer allt närmare. Bär med dig citrinen som en påminnelse medan du sätter dina planer i verket.

Speciella egenskaper: Ökar din övertalningsförmåga och förbättrar din ekonomi, om du förvarar en citrin bland dina lönekvitton och en bland dina kontoutdrag. 

Stjärntecken: Tvillingarna
Chakra: Solar plexus

Säljes styckvis. Detta är bränd Citrin från Brasilien.
Tänk på att stenar är en naturprodukt och kan se olika ut. Alla stenar säljs i befintligt skick och har ett personligt utseende.

 

Tipsa